INFO

WAT

In het heel kort, wij zijn een Essense jeugdvereniging. Zowel meisjes als jongens kunnen zich keihard amuseren bij ons. KSJ staat voor Katholieke studerende jeugd.

WIE

Onze activiteiten zijn zowel voor meisjes als jongens. Je loopbaan bij de KSJ kan beginnen vanaf je 5de levens jaar. Natuurlijk kan je later altijd nog bij ons terecht. De einddatum bepaal jij volledig zelf. Misschien schop je het wel tot leiding!

De leeftijdscategorieen zien er zo uit:

  • Piepers:3de kleuterklas - 1ste leerjaar = 5 en 6 jaar
  • Leeuwkes:2de leerjaar - 3de leerjaar = 7 en 8 jaar
  • Deugnieten:4de leerjaar - 5de leerjaar = 9 en 10 jaar
  • Rakkers:6de leerjaar - 1ste middelbaar = 11 en 12 jaar
  • Sjowers:2de middelbaar - 3de middelbaar = 13 en 14 jaar
  • Jonghernieuwers:4de middelbaar - 5de middelbaar = 15 en 16 jaar
  • Leiding:6de middelbaar = 17 jaar
  • Wolk: als je stopt met leiding = ??

WAAR

Onze lokalen liggen op een rustige en veilige plek in het centrum van Essen. ons exacte adres is: Essendonk 3, 2910 Essen

WANNEER

Elke zaterdagnamiddag van 14u tot 17u doen we een waaier aan verschillende dingen. Wat er elke week staat te gebeuren, vind je in onze Jodela! kom langs en doe mee: pleinspelen, speurtochten, bosspelen, knutselen, sjorren, koken, op weekend gaan en natuurlijk niet te vergeten: het kamp!

Tijdens examenperiodes kan er al eens een activiteitje op vrijdag vallen. Ook hebben we tijdens de zomervakantie geen activiteiten maar is er maar een grote activiteit KAMP genaamd van 21 tot 31 juli en natuurlijk gaat elke groep er een weekendje per jaar tussenuit met de gehele groep. Meer over het kamp info kan je hieronder vinden.

UNIFORM

Zoals je vast gemerkt hebt lopen onze leden er in een uniform bij. Het oranje sjaaltje is het verplichte onderdeel van ons uniform (kostprijs = 2,5 euro), dit dient natuurlijk om onze leden gemakkelijk te herkennen. De meeste leden dragen daarnaast ook een KSJ-Trui van 25 euro of een T-Shirt voor 8,00 euro dewelke ook te kopen zijn bij de leiding. (Op kamp is een volledig uniform verplicht)

Uniform KSJ Essen

LIDGELD

ALGEMEEN

Zoals elke vereniging vragen wij ook lidgeld aan onze leden. Voor een jaar KSJ (september tot augustus) vragen we per lid 50 euro.
Dat lijkt misschien veel, daarom even een uitleg wat we met die 50 euro doen. Het grootste gedeelte is voor de verzekering. Daarnaast krijgt elke lid heel het jaar door elke zaterdag middag een drankje. De overschot is voor de werking van de KSJ.
Omdat dit uiteraard niet genoeg is om, organiseren we ook nog verschillende activiteiten om geld in kas te krijgen.

GROTE GEZINNEN

(meer dan 1 lid in 1 gezin)

Voor grote gezinnen hebben we een speciale regeling. In plaats van 50 euro per lid, kost 1 jaar lid zijn van KSJ 45 euro voor elk lid.

HANDIG OM TE WETEN

Sommige mutualiteiten betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug
De gemeente Essen geeft aan elke inwoner 1 maal per jaar een kobie-cheque. Hiermee kan je bij ons altijd betalen

BETALINGSWIJZE

Om Praktishe redenen hebben we het liefst dat er via overschrijving betaald word.
KSJ rekening nummer is 775-5935133-15
Vergeet zeker de vermelding niet (Naam lid of leden en groep(en))

´╗┐

KAMP

Naast onze zaterdag middag activiteiten gaan we ook ieder werkjaar op kamp. Deze gebeurtenis wordt door vele KSJ-ers, trouwens volledig terecht, als het hoogte punt van hun KSJ jaar gezien. Het kamp is het moment dat we met heel onze KSJ naar een rustig plaatjes in Vlaanderen of Walloni├ź trekken en daar de rust voor even wegnemen. Daar staan dan 10 dagen van puur plezier en ultieme vreugde om het programma. Deze goddelijke tijd vind traditioneel plaats van 21 juli tot 31 juli. Een echte KSJ-er heeft dit al in zijn agenda aangeduid. Het moet wel even gezegd zijn want niet heel de KSJ gaat 10 mee. Nee de piepers (de jongste onder ons) gaan 5 dagen van deze geweldige tijd mee maken. Zij vertrekken op 26 juli en komen samen met de rest terug op 31 juli.

INSCHRIJVINGEN

In de maand mei en juni zal de leiding van elke groep langskomen voor de inschijvin van het kamp. Dit is ook de perfecte moment om al je vragen ivb met het kamp af te vuren. Daarvoor komen ze immers langs!

KOSTPRIJS

Ook hier zit weer een prijskaartje aan. De prijs voor een kamp per lid bedraagt 95 euro. Voor een pieper is dit 75 euro. Ook is er zoals bij het lidgeld een voordeel voor grote gezinnen, zo gaat er 5 euro af per kind bij gezinnen met meer dan 1 kind in de KSJ. Wat zit er allemaal in deze prijs? De huurprijs voor de kampplaats, het vervoer, de activiteiten en het belangrijkste: eten. Dit wordt klaar gemaakt door de beste hobby koks van heel Vlaanderen. De kookouders.

FISCALE ATESTEN

Is je kind onder de 12 jaar? Dan kan je het kamp geld inbrengen bij de fiscus. Vergeet daarom niet je fiscaal attest af te halen bij de kampinschrijving. Jullie leiding heeft dit volledig in orde gemaakt dus hoeven jullie hier niets meer aan te doen.